19 martie 2012

Gandirea pozitiva este cheia succesului

Robyn este genul de om pe care ti-ar placea sa il urasti. Este intotdeauna bine dispus si are intotdeauna ceva pozitiv de spus. Cand cineva il intreba ce face, el raspundea: Daca as fi mai bine, as avea un frate geaman. Era un manager unic pentru ca a avut cativa ospatari care l-au urmarit in intreaga lume din restaurant in restaurant. Era un factor motivational natural. Daca un angajat avea o zi proasta, Robyn ii era alaturi cu o vorba buna, spunandu-i ca intotdeauna trebuie sa vada partea plina a paharului.
Vazandu-l pe Robyn mereu optimist, intr-o zi l-am intrebat:
Cum se face ca tu niciodata nu esti suparat? Pana acum nu am vazut pe nimeni pozitiv in permanenta.
In fiecare dimineata ma trezesc si spun: Robyn, ai doua optiuni pentru astazi: ori alegi o stare buna, ori una proasta. Si mereu optez pentru prima varianta. De fiecare data cand se intampla ceva rau, in loc sa fac pe victima si sa imi plang de mila, aleg sa invat din acea situatie si astfel o depasesc cu brio. Daca cineva plange, pot alege sa plang alaturi de el sau sa il compatimesc, dar eu prefer sa il imbarbatez si sa ii prezint partea pozitiva a vietii. Lumea nu se sfarseste de la un fleac!Viata inseamna libertatea de a alege: alegi sa fii invins sau sa fii invingator, alegi sa mergi in razboi si sa lupti sau te lasi omorat fara sa protestezi, alegi sa traiesti in trecut sau lasi in urma ce a fost si te concentrezi asupra prezentului si asupra viitorului.
E alegerea TA cum iti traiesti viata. Nu ii lasa pe altii sa te conduca, asuma-ti responsabilitatea faptelor si traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Gandirea pozitiva este primul pas spre o viata fericita, iar atitudinea este totul. Daca toata lumea ar gandi astfel, am duce o viata mult mai buna la nivel de tara, de continent si la nivel planetar. Dar cum este greu sa schimbi mentalitatile opace, fa o alegere buna macar pentru tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu